🥳 Slavíme 6. narozeniny! 🥳 👉🏻 Dárek ke každé objednávce do 29.4.! Děkujeme, že jste s námi ❤️ Vážíme si každého jednoho z Vás, kdo se rozhodl nás podpořit. Vaše Katka a Viki z Royal Jerky

Royal Jerky v Amsterdamu!

Viki a Katka se rozhodly strávit prodloužený víkend v Amsterdamu a přinést vám ty nejlepší tipy na místa, dopravu a hlavně to nejoblíbenější - jídlo

 

DOPRAVA 🚦

Z letiště to máte nejlepší vlakem, který vás doveze přímo do centra. Po centru jsme se pohybovaly po svých a taky to tak dopadlo. Za dva dny jsme nachodily přes 40 km. 🙃 Doporučujeme si tedy vzít vhodnou obuv. 👟
Na hotel jsme to měly jednu zastávku vlakem, což bylo ideální. Jízdenka stojí kolem 100 Kč za cestu. Záleží odkud kam jedete. Určitě využijte aplikaci NS.nl, kde můžete zakoupit jízdenky i online. 
Hlavním dopravním prostředkem je v Amsterdamu rozhodně kolo. 🚲 Připravte se tedy, že celá dopravní komunikace je přizpůsobená cyklistům, kterých tam je jak mravenců. My jsme si na kolo netroufly, ale věříme, že je to nejlepší volba, jak se po Amsterdamu pohybovat.


💡 TIP: Pro bezpečnější cestování zejména v podvečerních hodinách je dobrou volbou místní taxi. My jsme využily aplikaci BOLT a vše bylo naprosto v pořádku. Je to pravděpodobně také nejlevnější volba. 

 

UBYTOVÁNÍ 🛎

A teď se podíváme na místo našeho hotelu, které rozhodně doporučujeme! 💯
Hotel Ibis Amsterdam City West byl na opravdu skvělém místě. Přibližně 15 min vlakem z letiště a 10 min vlakem do centra. Nádraží je asi 10 min chůze od hotelu a okolí je velmi klidné. Kousek od hotelu je také nádherný park a zahrádkářská kolonie, která je ideálním místem pro odpočinek po prochozeném dni. Pokoj byl čistý, hezký, a úměrný ceně. Cena za ubytování byla o dost levnější než v centru. Noc pro dvě osoby nás vyšla na 5000 Kč. 

💡 TIP: Určitě si rezervaci vytvořte přes jejich oficiální stránky. Vyjde vás to levněji a dá se platit i na místě, ale pouze kartou.
Hotel hodnotíme 10/10! 

 

TOP MÍSTA 📍

Co se týče míst, která stojí za to navštívit, udělaly jsme si takový seznam, který vám přikládáme níže. Pro nás bylo nejlepší centrem volně chodit a místa postupně objevovat. Nutno dodat, že v námi navštíveném období je po hlavních ulicích šíleně moc lidí, kteří se pohybují šnečí chůzí. 🐌 To nebylo nic pro nás, protože máme rády spíše rychlejší chůzi.

  • Red Light District: Tohle je opravdu zážitek, ale upozorňujeme: nefoťte ani nenatáčejte. Je to zakázané. 
  • Anne Frank House: Dům jsme viděli pouze zvenčí, takže nemůžeme hodnotit. Nicméně jsme čekaly více. Bylo zde i hodně turistů.
  • Rijksmuseum: Největší a nejvýznamnější muzeum Nizozemska. Okolo něj je i velmi pěkný park.
  • Negen Straatjes: Krásné uličky mezi kanály, kde najdete plno rozmanitých obchůdků a restaurací.
  • Tony’s Chocolonely: Pro milovníky čokolády ideální místečko, kde nabrat energii a dozvědět se něco nového. 
  • NXT Museum: Trochu jiné muzeum, než je zvykem.
  • Moco Museum: Můžete zde vidět moderní i souččasné umění.Pink Beach: Místo hlavně pro holky. Určitě si udělejte rezervaci dopředu, za nás je to instafriendly místo a super zážitek.  

 

TOP JÍDLO 🥡

A protože jsme milovnice jídla, udělaly jsme si seznam i pro restaurace. Na gurmánské zážitky jsme se hodně těšily, ale bohužel ne vše jme stihly. U těch nejlepších míst byly kolikrát i hodinové fronty a my na čekání nemáme trpělivost.  Například stánky s hranolkami, které jsou v Amsterdamu vyhlášené, měly vždy mega frontu. A tak jsme raději zavítaly do famózní burgrárny Fat Phills, kterou rozhodně doporučujeme! Mají nejen skvělé burgery, ale i super personál, který vám dá skvělé Mají i venkovní zahrádku. Top! 

💡 TIP: V některých restauracích přijímají pouze karty, tak se na to raději připravte. 

 

A abychom nezapomněly! Jako svačinku na cestování jsme si vzaly náš nový popcorn s příchutí jarní cibulky a sušené masíčko s příchutí burger. To nás několikrát zachránilo. Třeba v 6 ráno na vlakovém nádraží cestou na letiště domů. 😅

Doufáme, že jsme vám přinesly nějaké dobré a zajímavé tipy a určitě nás sledujte pro další! 

Taky se podívejte na náš VLOG Z AMSTERDAMU ⬇

 

IMG_3047

 

Mějte se krásně a zase příště! 

Viki a Kate z Royal Jerky