Pomozte nám zachránit čokodobroty 🥹🙏🏻 Nyní s 20% SLEVOU ‼️Děkujeme, že jste s námi ❤️ Vážíme si každého jednoho z Vás, kdo se rozhodl nás podpořit. Vaše Katka a Viki z Royal Jerky

Nejpálivější sušené maso s Carolinou Reaper

Cítíte to? To je ostrá a nelítostná vůně naší limitované novinky - Extreme Carolina by Viki & Kate.

Ano, slyšíte dobře - sušené maso s nejpálivější papričkou na světě Carolina Reaper. Příchuť při jejíž výrobě se zapotili všichni naši brigádníci a šlo jim doslova o život. Proto je tato příchuť opravdu limitovanou edice a její výroba se již nebude opakovat. Ale pojďme se na tuhle pálivou krásku podívat..

 

 

CO JE CAROLINA REAPER?

Carolina reaper je nejpálivější paprička na světě, uznávaná Guinnessovou knihou rekordů. Jejíž žár dosahuje na Scovilleho stupnici až 2,2 milionů SHU. 

Její příběh započal v Jižní Karolíně, kde ji v roce 2012 vyšlechtil Edd Currie z papriček Habanero a Naga Viper. Díky nim má i svou specifickou chuť - Habanero papričky mají silnou ovocnou a citrusovou chuť, ale nejsou tak pálivé jako jiné odrůdy. Na druhé straně, Naga Viper je jednou z nejpálivějších papriček na světě. Currie tak vzal to nejlepší z nich a vytvořil papričku, která má intenzivní sladko-kyselou chuť a extrémní pálivost

 

carolina reaper

 

ZABIJÁK S DOBRÝM ÚMYSLEM

Navzdory její extrémní pálivosti má Carolina také několik potenciálních zdravotních přínosů. Především je bohatá na vitaminy A a C, které jsou důležité pro imunitní systém. Obsahuje také kapsaicin, který způsobuje její pálivost. 

Kapsaicin také působí na centrum nasycenosti v mozku, podporuje trávení a při dlouhodobé konzumaci snižuje chuť na sladké a tučné. Nejen že vám tedy pomůže v hubnutí, ale také je známo, že lidé konzumující větší množství chilli netrpí rakovinou ani srdečními chorobami.

Přestože jsou tyto potenciální zdravotní přínosy slibné, je důležité si uvědomit, že její konzumace může být pro některé lidi nebezpečná. Nejen že vás potrápí svou pálivostí, ale může způsobit popáleniny v ústech a trávicím systému, nevolnost a v extrémních případech i zdravotní komplikace.

Proto je důležité ji konzumovat s opatrností a v přiměřeném množství.

 

 

PROČ ZROVNA CAROLINA?

Tato příchuť vznikla díky klukům z Hype-Castu, kteří mají ve svých dílech pro hosty připravenou pálivou challenge. Hostů se ptají na vědomostní otázky a při špatné odpovědi je jako trest (nebo odměna?) snězení pálivého sušeného masa. Tak dlouho jsme s klukama ladili chuť a poměr papričky, až se nám díky naší nové technologii podařilo dosáhnout té pravé intenzity.

Jako první měl čest tuhle žhavou novinku ochutnat Ondra Sokol, aniž by o tom věděl. Na jeho utrpení se můžete podívat TADY. Po této zkušenosti se kluci rozhodli pro jinou variantu, aby své hosty tolik netrápili. 

 

PEKLO VE VÝROBĚ

U této výroby jsme se opravdu zapotili. Díky extrémní pálivosti jsme naše brigádníky museli řádně proškolit a vybavit několika ochrannými pomůckami. Nicméně ani s několika vrstvami rukavic nebyla výroba snadná a proto jsme se rozhodli, že tuto příchuť již nebudeme znovu vyrábět.

Máte tedy jedinečnou možnost ochutnat pravděpodobně jedno z nejpálivějších sušených mas na světě. Na 1 kg masa jsme přidali 20 g této zabijácké krásky.

 

PRVNÍ TASTE TEST

Pokud jste dočetli až sem, je jasné, že vás naše Extreme Carolina láká. Máme tady pro vás pár tipů, jak tuhle ochutnávku co nejlépe PŘEŽÍT:

  • Pokud se tedy pro tuhle výzvu rozhodnete, určitě začněte s malým kouskem masa.
  • Pro zmírnění pálivosti si připravte panáček něčeho ostřejšího nebo kvalitní jogurt, mléko nebo zmrzlinu. Kapsaicin je totiž rozpustný v tucích a alkoholu.
  • Rozhodně nepijte, bude vás to pálit ještě víc (víme o čem mluvíme :D).
  • Po konzumaci si pořádně umyjte ruce a vydezinfikujte.

 

 TAK TOTO JE NAŠE NOVINKA - SUŠENÉ MASO S PAPRIČKOU CAROLINA REAPER

 

Unikátní, neopakovatelná a ohnivě ostrá. Ať už jste tedy milovníkem pálivého nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, tato limitka je pro vás.

Až ji vyzkoušíte, nezapomeňte se s námi podělit o své dojmy u nás na INSTAGRAMU nebo FACEBOOKU

P. S.: Pokud budete mít chuť, můžete se u toho i natočit! 

Těšíme se a hodně štěstí!