Pomozte nám zachránit čokodobroty 🥹🙏🏻 Nyní s 20% SLEVOU ‼️Děkujeme, že jste s námi ❤️ Vážíme si každého jednoho z Vás, kdo se rozhodl nás podpořit. Vaše Katka a Viki z Royal Jerky

Pod pokličkou - Jak probíhá výroba sušeného hovězího masa?

Výběr hovězího masa je klíčovou součástí výroby. Ale jaký je tajný recept, který nám umožňuje tento kulinářský zázrak, jako je hovězí sušené maso, vytvořit?

Pojďme se na to podívat podrobněji.

 

Nejdříve si pečlivě vybereme správný kus hovězího masa ...

 

V první řadě dáváme přednost hovězímu masu z mladých býků. Toto maso je totiž měkké a šťavnaté, což je přesně to, co chceme. Druhým, neméně důležitým kritériem je, aby maso pocházelo z vybraných malochovů v České republice. Může se totiž zdát, že hovězí maso chutná všude stejně, ale to je omyl. Chuť masa je ovlivněna stravou zvířete, jeho pohybem a celkovým zdravotním stavem.

Když se dostaneme k výběru konkrétního kusu masa, díváme se na jeho strukturu a obsah tuku. Nejlepší je maso s pravidelně rozmístěným tukem, který při sušení zůstane zachováno a dodá masu jeho charakteristickou šťavnatost a plnost chuti.

A konečně, když máme vybraný ten správný kus masa, který splňuje naše nekompromisní normy kvality, je čas na další krok - marinování.

 

... potom smícháme s naší marinádou a necháme odpočívat.

 

Tady naše tajná směs koření a marinády přichází na scénu. Každý kus masa je pečlivě namarinován a ponechán k odpočinku do druhého dne. Během této doby marináda proniká do masa, předává mu svou jedinečnou chuť a pomáhá udržet šťavnatost i během sušení.

 

Šoupneme do sušárny ...

 

Nyní přijde na řadu skutečná magie – sušení. Tento proces je zásadní a vyžaduje tak pečlivou pozornost a dohled. Sušení probíhá v naší speciální sušárně, kde jsou kousky masa rovnoměrně rozloženy na kovových mřížkách. Teplota v sušárně je pečlivě kontrolována a udržována na optimálních 60 °C. Tato teplota je ideální pro pomalé sušení masa, aniž by došlo ke ztrátě jeho šťavnatosti.

Během sušení vlhkost z masa pomalu uniká, zatímco chuť a vůně marinády jsou do masa pevně uzamčeny. Tento proces může trvat až 12 hodin. Ano, je to dlouhá doba, ale jak se říká, dobré věci přicházejí k těm, kteří si počkají.

Po sušení následuje kontrola kvality. Naši mistři kuchaři pečlivě zkontrolují každý kus masa, aby se ujistili, že je dokonale usušený. Kousky, které nesplňují naše normy, jsou z procesu odstraněny.

 

... a můžeme mlsat!

 

A máme hotovo! Každý kus masíčka Royal Jerky je nyní zabalen a připraven k odeslání do různých koutů světa, kde se těší nejen masožravcům, ale i gurmánům, kteří touží po autentických a jedinečných chutích.

 

Tohle je náš proces výroby v Royal Jerky. Je to cesta plná lásky, péče a důkladnosti, která dělá naše sušené maso jedinečným a neodolatelným.

 

RoyalJerky_vyroba_susene_maso_hovezi_2_banner_blogRoyalJerky_hovezi_susene_maso_vyroba_3_blog_bannerRoyalJerky_susene_hovezi_maso_vyroba_4_banner_blog_1RoyalJerky_vyroba_hovezi_susene_maso_banner_blog_mafioso_by_stejk